foi de napolitane cu umplutura caramel
Ingrediente: 1 margarină, 3 gălbenuşuri, 350 g zahăr, 150 g biscuiţi, 150 g nucă, esenţă de rom, 3 jumătăţi foi de napolitană Lica
Mod de preparare: 300 g zahăr se caramelizează, iar apoi se stinge cu 3-4 linguri de apă.
Se
lasă cratiţa pe foc să se topească siropul format. Tot în timp ce
cratiţa e pe foc se adaugă margarina topită bine la cuptorul cu
microunde amestecată cu gălbenuşurile şi cele 50 g de zahăr. Se
amestecă energic, până se formează ca un sos gros de caramel.
După ce se omogenizează bine, adăugăm biscuiţii măcinaţi şi nuca tăiată mărunt.

Tăiem
foile în două şi le umplem cu această cremă caldă. Deasupra aşezăm
ultima foaie şi peste prăjitură punem o greutate pe care o lăsăm până a
doua zi, pentru a se lipi bine crema de foi.
A doua zi o tăiem, cu un cuţit zimţat, de preferinţă.


Ingrediente: 1 margarină, 3 gălbenuşuri, 350 g zahăr, 150 g biscuiţi, 150 g nucă, esenţă de rom, 3 jumătăţi foi de napolitană Lica
Mod de preparare: 300 g zahăr se caramelizează, iar apoi se stinge cu 3-4 linguri de apă.
A doua zi o tăiem, cu un cuţit zimţat, de preferinţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu