duminică, 1 iunie 2014

super desert rapid

desert in 5 minute

un super desert rapid in imagini ! merita incercat !

luni, 19 mai 2014

salata rapida

O reteta simpla de salata foarte gustoasa!

pizza sanatoasa

simplu de tot !
o vanata,o rosie,cascaval,oregano !Priviti si gatiti!

la gratar

o banana,ciocolata,bezele

la gratar

O reteta simpla pentru gratar!

inghetata din fructe

Inghetata din fructe !

O reteta ideala pentru a face o ingheta sanatoasa din fructe ! Simplu si delicios!

rulouri usoare

rulouri cu cascaval

O reteta uimitor de rapida ,pentru rulouri cu cascaval si sunca !
Priviti reteta in imagini si incercati !

inghetata naturala din banane

O reteta pentru inghetata simpla ,rapida ,sanatosa si gustoasa !
Fara cuvinte doar imagini!

prajitura rapida cu capsuni

prajitura fara coacere

O reteta in imagini cu o prajitura la rece ,de sezon ,care nu necesita coacere ! Este de sezon cu capsuni si in 10 minute este gata .
Pofta buna !

sâmbătă, 17 mai 2014

luni, 28 aprilie 2014

luni, 18 noiembrie 2013

PRAJITURA CU CAFEA SI PISCOTURI

Am pregatit o prajitura foarte ,foarte buna si usor de pregatit . Iata reteta :

PRAJITURA CU CAFEA SI PISCOTURI 





Pentru blat




  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura nuci măcinate

Pentru cremă

  • 250 g nuci măcinate
  • 150 g zahăr
  • 400 ml cafea tare
  • 250 g unt
  • 1-2 linguri rom
  • 250 g pişcoturi

PREPARARE


1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute spumă, cacaua, făina amestecată cu praful de copt şi nucile măcinate. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 20 minute.
2. Se îndulceşte cafeaua cu zahărul. Se separă 200 ml cafea şi se adaugă treptat în nuca măcinată, până se obţine o compoziţie ca un piure. Se amestecă cu untul frecat spumă şi romul.
3. Se întinde jumătate din cremă pe blat. Se trec pişcoturile prin cafea şi se pun pe stratul de cremă, apoi se acoperă cu restul de cremă.
4. Pentru glazură, se topesc la bain-marie untul şi ciocolata rasă. Se amestecă până se obţine o cremă omogenă şi se întinde pe prăjitură. Când se răceşte, se taie şi se poate servi
.POFTA BUNA !!!!!


Sursa: Prăjitură cu pişcoturi şi cafea | Retete cu Unica.ro http://retete.unica.ro/recipes/prajitura-cu-piscoturi-si-cafea/#ixzz2l4ULMh00

joi, 25 iulie 2013

O PRAJITURA -INGHETATA RACORITOARE

4.Prăjitură cu ciocolată şi îngheţată

Ai nevoie de:

Pentru blat:
  • 1 ciocolată cu peste 60% cacao (200 de grame);
  • 1 cană cu orez expandat;
  • 1 lingură de piure de castane (opţional);
  • puţină apă.

Pentru crema de îngheţată:
  • 3 banane congelate;
  • 1 piersică coaptă bine.

Pentru a prepara blatul am topit la abur ciocolata, după care am încorporat în ea orezul expandat, puţină apă şi piureul de castane.
Am turnat blatul într-o caserolă în care am pus foaie de copt pentru a scoate mai uşor prăjitura şi l-am apăsat cu o spatulă.
După ce s-a răcit, se introduce la congelator o oră până se întăreşte puţin.
Între timp am mixat în robotul de bucătărie bananele congelate cu piersica şi am turnat îngheţata peste blatul crocant.
Se lasă la frigider câteva ore, iar înainte de a servi prăjitura se lasă 5 minute la temperatura camerei.