duminică, 1 iunie 2014
marți, 27 mai 2014
luni, 19 mai 2014
sâmbătă, 17 mai 2014
luni, 28 aprilie 2014
miercuri, 16 aprilie 2014
Pasca cu ciocolata si branza - JamilaCuisine
o
o reteta foarte simpla si gustoasa pentru sarbatori si nu numai!
o reteta foarte simpla si gustoasa pentru sarbatori si nu numai!
miercuri, 26 martie 2014
miercuri, 1 ianuarie 2014
luni, 18 noiembrie 2013
PRAJITURA CU CAFEA SI PISCOTURI
Am pregatit o prajitura foarte ,foarte buna si usor de pregatit . Iata reteta :
PRAJITURA CU CAFEA SI PISCOTURI
Pentru blat
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 lingura nuci măcinate
Pentru cremă
- 250 g nuci măcinate
- 150 g zahăr
- 400 ml cafea tare
- 250 g unt
- 1-2 linguri rom
- 250 g pişcoturi
PREPARARE
1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute spumă, cacaua, făina amestecată cu praful de copt şi nucile măcinate. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 20 minute.
2. Se îndulceşte cafeaua cu zahărul. Se separă 200 ml cafea şi se adaugă treptat în nuca măcinată, până se obţine o compoziţie ca un piure. Se amestecă cu untul frecat spumă şi romul.
3. Se întinde jumătate din cremă pe blat. Se trec pişcoturile prin cafea şi se pun pe stratul de cremă, apoi se acoperă cu restul de cremă.
4. Pentru glazură, se topesc la bain-marie untul şi ciocolata rasă. Se amestecă până se obţine o cremă omogenă şi se întinde pe prăjitură. Când se răceşte, se taie şi se poate servi
.POFTA BUNA !!!!!
Sursa: Prăjitură cu pişcoturi şi cafea | Retete cu Unica.ro http://retete.unica.ro/recipes/prajitura-cu-piscoturi-si-cafea/#ixzz2l4ULMh00
joi, 25 iulie 2013
O PRAJITURA -INGHETATA RACORITOARE
4.Prăjitură cu ciocolată şi îngheţată
Ai nevoie de:
Pentru blat:
Ai nevoie de:
Pentru blat:
- 1 ciocolată cu peste 60% cacao (200 de grame);
- 1 cană cu orez expandat;
- 1 lingură de piure de castane (opţional);
- puţină apă.
Pentru crema de îngheţată:
- 3 banane congelate;
- 1 piersică coaptă bine.
Pentru a prepara blatul am topit la abur ciocolata, după care am încorporat în ea orezul expandat, puţină apă şi piureul de castane.
Am turnat blatul într-o caserolă în care am pus foaie de copt pentru a scoate mai uşor prăjitura şi l-am apăsat cu o spatulă.
După ce s-a răcit, se introduce la congelator o oră până se întăreşte puţin.
Între timp am mixat în robotul de bucătărie bananele congelate cu piersica şi am turnat îngheţata peste blatul crocant.
Se lasă la frigider câteva ore, iar înainte de a servi prăjitura se lasă 5 minute la temperatura camerei.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)