Lintea, desi era numita mancarea saracului, este o buna sursa de fibre, fier, potasiu si proteine.
Ingrediente:
Instructiuni:
Curatam legumele si la taiem cubulete. Le punem intr-o tigaie cu uleiul
si putina apa si punem capacul (mai mult inabusite decat prajite). Cine
doreste le poate praji. La sfarsit se adauga chimenul. In timp ce se
inabusa legumele se pun la fiert cele 4 cani de apa cu putina sare.
Adaugam legumele cand apa clocoteste si tot acolo punem lintea spalata.
Supa este gata cand lintea este fiarta. Dupa ce am stins focul taiem
marunt usturoiul si il punem si pe el in oala. Cine doreste poate mixa
totul si iese o supa cremoasa.
- 1 morcov; 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 2 cepe potrivite
- 2 rosii potrivite
- 1 dovlecel mic
- 1 lingura ulei
- 4 cani de apa
- 1 cana de linte
- un catel de usturoi(optional)
- cimbru(optional)
- 1 lingura de chimen
- sare
Curatam legumele si la taiem cubulete. Le punem intr-o tigaie cu uleiul
si putina apa si punem capacul (mai mult inabusite decat prajite). Cine
doreste le poate praji. La sfarsit se adauga chimenul. In timp ce se
inabusa legumele se pun la fiert cele 4 cani de apa cu putina sare.
Adaugam legumele cand apa clocoteste si tot acolo punem lintea spalata.
Supa este gata cand lintea este fiarta. Dupa ce am stins focul taiem
marunt usturoiul si il punem si pe el in oala. Cine doreste poate mixa
totul si iese o supa cremoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu