sa gatim un iepure de pasti
- 1 iepure
- 3 cepe rosii
- 300 gr rosi cherry sau normale
- 2-3 morcovi
- 4-5 capatani de usturoi
- 300 ml vin alb demidulce
- 100 ml ulei de masline
- 100 gr unt
- cimbru
- sare
- piper
- Timp de pregatire : 20 min
- Timp de coacere : 80 min
- Portii : 2-4
- Dificultate : medium
Mod de prepare
- Iepurele se spala bine bine in 2 ape.
- Se transeaza astfel, pulpe spate, pulpe fata, iar coloana impreuna cu pipetul se taie in 2-3 bucati in functie de cat de mare este iepurele
- Intr-o tava incapatoare si adanca se pune iepurele impreuna cau rosile cherry intregi.
- Morcovul taiat rondele mai mari, ceapa taiata in patru iar la usturoiul i se taie doar coditele la toata capatana si se pune cu taietura in tava.
- Untul se taie in bucatele si se arunca ici color prin tava
- Se condimenteaza cu sare, putin piper si cimbru, cimbru ceva mai mult, merge de minune la carnea de iepure.
- Se adauga apa astfel incat carnea sa stea jumatate in lichid.
- Se stropeste cu ulei de masline si se da la cuptorul incalzit la 160-170 de grade
- Se tine la cuptor aproximativ 30-40 de min, de preferat uitati-va cand apa aproape sa- evaporat.
- Cand apa s-a evaporat se adauga vinul si se mai tine la cuptor inca 30-40 de min pana cand aproape se evapora si vinul si carnea prinde o culoare caramizie.
- Serviti alaturi de legumele din tava si usturoiul copt stors deasupra.
- Gata friptura de iepure la cuptor.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu