joi, 2 mai 2013

PASCA CU BRANZA SI STAFIDE

Ingrediente:

Pentru aluat:
400 g faina
100 g zahar
unt cat o nuca
200 ml lapte
2 linguri ulei
2 oua
esenta rom, vanilie
un cub de drojdie
putina sare
Pentru umplutura:
800 g branza de vaci
200 g zahar pudra
unt cat o nuca
4 oua
2-3 linguri de smantana
zahar vanilat
150 g stafide
1 lingura gris
1 lingura faina
coaja rasa de la o lamaie
putina sare

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut.
Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.
Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei in care se coace pasca.Forma se unge cu putin unt si apoi se aseaza in ea foaia de aluat..
Din cealalta parte de aluat se fac suluri care se impletesc si se aseaza de jur-imprejur ,lipite de marginea tavii,apasand capetele astfel incat sa se uneasca intre ele.Se lasa la crescut.
Din restul de aluat se fac suluri mici care se impletesc doua cate doua si se pun deasupra umpluturii cu branza.
Pentru umplutura:se freaca branza cu untul.Se adauga ouale rand pe rand, zaharul ,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,grisul,faina,smantana ,sare si se amesteca bine.Se adauga si stafidele,se omogenizeaza bine si apoi se toarna aceasta umplutura peste aluat.Deasupra se pun sulurile impletite .Se unge cu ou si se da la cuptor.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu