un aperitiv excelent!
Cea mai simpla si mai rapida dintre ruladele aperitiv este cea din cascaval (cunoscuta si sub numele de rulada din cascaval oparit). Atat de usor se face, incat constituie salvarea noastra la mesele festive cand avem de pregatit mai multe preparate – avem grija sa pregatim o portie dubla cand avem multi musafiri!
INGREDIENTE:
1 roata mica de cascaval -200 g
150 g crema de branza – Almette
100 g sunca presata
1 ou fiert
20 g unt
un praf de sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Tocam sunca cubulete mici. Amestecam 30 g sunca tocata cu unt, crema de branza si oul intr-un robot – sau un mixer vertical. Asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-o oala punem apa la fiert. Cand apa da in clocot punem cascavalul intr-o punga pe care o legam la capat, apoi il punem in apa. Luam vasul de pe foc, dar cascavalul ramane in apa fierbinte tim p de 15-20 minute – pana se topeste complet. Il scoatem apoi din punga si il intindem pe o folie de staniol intr-o forma dreptunghiulara, cat este inca cald.
Punem crema de branza peste foaia de cascaval, apoi presaram cubuletele de sunca ramase.
Rulam cu ajutorul foliei si dam rulada la rece pentru cateva ore. Apoi o putem felia se servim.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu